2013

Bryllupskagen er skrumpet. Vi bruger 16.000 kr. mindre på vores bryllup end for to år siden.

18.11.2013

Når danskerne bliver gift, er det stadig kirkebrylluppet som koster mest. Men vi bruger ikke så mange penge på vores bryllup som for to år siden. En ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet viser, at danskerne i gennemsnit bruger 67.878 kr. i forbindelse med deres kirkebryllup – i 2011 var tallet 108.737 kr.

Undersøgelsen viser også, at danskerne i gennemsnit bruger 22.231 kr. på deres bryllup, hvis de er blevet gift på rådhuset, og 67.878 kr. hvis de er blevet gift i kirken.

"Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse viser, at folk i gennemsnit bruger 44.997 kr. på deres bryllup, hvilket svarer til ca. 16.000 kr. mindre end i 2011. De store og dyre bryllupper er der blevet længere i mellem, og det kan ses som et udtryk for, at krisen også har haft betydning for denne del af vores liv. Danskerne bruger færre penge på afhentning i Rolls Royce og 6-etagers kager", siger sociolog og konsulent i finansielt forbrug Louise Skjødsholm fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

Tallene viser også at der fortsat er flest blandt de unge ml. 18-29 år, som låner for at betale brylluppet. 12 pct. af de unge har lånt penge for at beta-le deres bryllup. "Hvis man tager lån for at betale brylluppet bliver det dyrere. Få lagt et bryllupsbudget, så du ved hvor meget det kommer til at koste og hvor meget du vil bruge på dit bryllup", siger sociolog og konsulent i finansielt forbrug Louise Skjødsholm fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

Se hele undersøgelsen her