2012

Hver tredje pensionist og efterlønner har lommesmerter

15.03.2012

Danskerne skal grave dybere i lommerne, når de går på efterløn eller pension. En ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet viser, at 30 pct. af de, som for nylig har forladt arbejdsmarkedet, har svært ved at få privatøkonomien til at løbe rundt.

Derfor kan en hjælp til at overskue ændringerne i privatøkonomien være nyttig, når man forlader arbejdsmarkedet. Fra i dag kan denne hjælp findes hos Penge- og Pensionspanelet. Panelet lancerer en webguide om privatøkonomi målrettet dem, der er på vej på, eller lige er gået på, efterløn eller pension.

”Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse viser, at folk gennemsnitligt får 5.000 kr. mindre udbetalt om måneden, når de trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det kan mærkes på husholdningsbudgettet, og derfor kan det være en fordel, at man forbereder sig på sin nye økonomiske situation”, siger fuldmægtig Morten Holm Steinvig fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

Undersøgelsen viser også, at 32 pct. fortryder, at de ikke sparede mere op til pensionen, eller startede tidligere. ”Fundamentet for en god opsparing til otiummet lægges gennem hele livet. Dog viser andre undersøgelser, der er lavet på området, at danskerne mest interesserer sig for pension og efterlønsspørgsmål, når de er godt oppe i årene. Og så kan toget være kørt. Derfor vil jeg også opfordre unge, som måske først går på pension om 30 år, til at klikke forbi vores nye side. Her kan de hurtigt og nemt skaffe sig et overblik over deres privatøkonomiske situation, når arbejdslivet er slut,” siger Morten Holm Steinvig.

I Penge- og Pensionspanelets nye webguide kan du få hjælp til at få overblik over privatøkonomien i din tredje alder. Du kan læse om økonomiske valg og deres konsekvenser. Der er desuden en samling links til andre sider med mere information om bl.a. arbejdsmarkedspension, folkepension og efterløn.

De gode råd kan ses på Penge- og Pensionspanelets hjemmeside www.ppp.dk/pension.

Se pressemeddelelsen i pdf

 

Fakta fra undersøgelsen

En undersøgelse blandt danskere, som er gået på pension eller efterløn indenfor de seneste 3 år, viser bl.a., at

  • 30 pct. har svært ved at få privatøkonomien til at løbe rundt.
  • 32 pct. fortryder at de ikke sparede mere op eller tidligere startede med indbetalingen til pension
  • Efterlønnere og pensionister får gennemsnitligt udbetalt ca. 5.000 kr. mindre om måneden, end da de var i arbejde
  • Gennemsnitsudbetalingen er på ca. 11.000 kr

Se undersøgelsen her