2012

”Kreditkortberegner” skal hjælpe forbrugerne med at se hvordan de kan blive gældfri

09.03.2012

Penge- og Pensionspanelet lancerer en brugervenlig kreditkortberegner, der skal hjælpe forbrugerne med at få et overblik over, hvordan de kan komme fri af deres forbrugsgæld.

Penge- og Pensionspanelets seneste tal om betalingsproblemer viser, at hver fjerde danske husstand oplever betalingsproblemer. I gennemsnit skylder denne gruppe op mod 136.000 kr. i forbrugslån pr. husstand, og 19 pct. skylder penge på kredit- eller kontokort. Hvis man har betalingsproblemer, kan det være svært at overskue, hvordan man kommer af med gælden. Kreditkortberegneren kan både vise, hvordan man kan komme fri af den gæld, som man har optaget med kredit- eller kontokort, og hvor meget man i sidste ende betaler for et forbrug for lånte penge.

”Et kreditkort giver forbrugeren frihed til at købe ting nu og betale senere. Som regel vil det dog være til en højere rente, end hvad du kan låne pengene til i banken. Det kan være svært for forbrugeren at få et overblik over, hvor dyr en løsning det ofte er, og hvordan du slipper af med gælden igen. Kreditkortberegneren kan hjælpe dig med at overskue, hvor meget og hvor længe du skal afbetale på dit forbrugslån, for at blive gældfri” siger Louise Skjødsholm fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

Penge- og Pensionspanelets kreditkortberegner kan ses på Penge- og Pensionspanelets hjemmeside www.ppp.dk/kredit.

Kontaktperson:

Louise Skjødsholm, fuldmægtig i Penge- og Pensionspanelets sekretariat i Finanstilsynet.
Direkte tlf.: 33 55 83 06.

Se pressemeddelelsen i pdf