2012

Hver fjerde nyskilte har ikke overblik over privatøkonomien

23.02.2012

Pengepungen bliver ofte mere slunken, når par går fra hinanden og fællesøkonomien splittes op. Det kan være både indviklet og dyrt at blive skilt og flytte for sig selv. Derfor er det i disse situationer også ekstra vigtigt at have styr sin privatøkonomi for at undgå ubehagelige overraskelser. Men i en adspurgt gruppe af separerede og nyskilte, føler 28 pct., at de ikke helt har overblik over deres nye privatøkonomi. Og 13 pct. af gruppen, har oplevet af få en efterregning fra Skat, fordi de ikke har fået oplyst Skat om deres nye økonomiske situation.

Men fra i dag er der hjælp at hente hos Penge- og Pensionspanelet. Panelet lancerer en webguide med information om privatøkonomi målrettet folk, der er er blevet separeret eller skilt.

”Penge- og Pensionspanelets nye webguide indeholder gode råd og links, så borgerne kan få overblik over, hvad man bør have fokus på i sin privatøkonomi, hvis man pludselig går fra to til én indtægt i husstanden” siger Morten Holm Steinvig fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

De gode råd kan ses på Penge- og Pensionspanelets hjemmeside www.ppp.dk/skilt 

Se pressemeddelelsen i pdf

 

Fakta fra undersøgelsen

En undersøgelse blandt danskere, som er blevet separeret eller skilt indenfor de seneste 3 år viser, at

  • 28 pct. har ikke helt overblik over deres nye privatøkonomi
  • 21 pct. har ikke lagt et budget for husstandens nye privatøkonomi
  • 13 pct. har oplevet af få en efterregning fra SKAT, fordi de ikke har oplyst SKAT om deres nye økonomi
  • 51 pct. har ikke sørget for at finde ud af, hvem der efter separationen/skilsmissen er registret til at modtage forsikringspenge i tilfælde af ens død

Læs hele undersøgelsen her