2011

Få inspiration til undervisning om privatøkonomi

19.12.2011

Skolelærere og forældre, som fortvivler over børn og unges evner til at forstå spørgsmål om penge og privatøkonomi, kan nu hente inspiration hos Penge- og Pensionspanelet.

På Penge- og Pensionspanelets hjemmeside er der fra i dag adgang til en linksamling med en oversigt over undervisningsmaterialer, som har til formål at lære børn og unge at forstå mekanismerne bag en privatøkonomi.

Børn i alderen 5-9 år kan fx prøve et sjovt online pengespil og et forsikringsspil. De 10-15 årige kan prøve et matadorspil om penge, lære mere om valuta på ferien, og lære om, hvad det betyder at betale skat. Og de unge i alderen 15-18 år kan deltage i quizzer, lære om lån og lære mere om, hvordan man lægger et budget.

”Undersøgelser har vist, at børn og unge har begrænset viden om finansielle emner. Penge- og Pensionspanelets oversigt over undervisningsmaterialer er en hjælp til de forældre og undervisere, som gerne vil ruste børn og unge til at håndtere deres egen privatøkonomi” udtaler specialkonsulent Mette Scharling Tollestrup fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat. 

Undervisningsmaterialerne giver rig mulighed for at prøve forskellige virtuelle læringsuniverser om penge og privatøkonomi. Der er quizzer, sjove pengespil og mulighed for at lære mere om lån, opsparing og forsikringer.

Materialerne er udarbejdet af forskellige offentlige og private aktører og kan frit anvendes af børn og unge i hjemmet eller i skoleklasser.

Se undervisningsmaterialerne her  

Kontaktperson:

Mette Scharling Tollestrup, Specialkonsulent i Penge- og Pensionspanelets sekretariat i Finanstilsynet. Direkte tlf.: 33 55 84 06.

Se pressemeddelelsen i pdf Link til nyheden