2011

Få styr på privatøkonomien, når du får barn

01.07.2011

Når familien vokser og et nyt barn kommer til verden, er der nye udgifter for de nybagte forældre. Husholdningsbudgettet må stå sin prøve og klare både barselsperiode og babyudstyr til det lille barn. Og de færreste har måske helt overblik over, hvordan barnet påvirker familiens privatøkonomi.

Penge- og Pensionspanelet lancerer derfor i dag en række gode råd og nyttig information om privatøkonomi målrettet vordende forældre og nye børnefamilier.

På panelets hjemmeside kan familierne lære mere om, hvilke udgifter livet som børnefamilie fører med sig. De kan lære om, hvad det koster at forsørge et barn, de kan få sparetips og de kan se, hvordan et budget for en børnefamilie kan se ud.

”Nye børnefamilier har en særligt sårbar privatøkonomi. Mange har lavere indkomst under barslen og samtidig stiger udgifterne. Derfor er det vigtigt, at vordende forældre tilpasser privatøkonomien, så de nye udgifter ikke vælter læsset” siger specialkonsulent Mette Scharling Tollestrup fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

De gode råd til nye børnefamilier, kan ses på Penge- og Pensionspanelets hjemmeside www.ppp.dk/barn

Kontaktperson:

Mette Scharling Tollestrup, Specialkonsulent i Penge- og Pensionspanelets sekretariat i Finanstilsynet.
Direkte tlf.: 33 55 84 06.

Se pressemeddelelsen i pdf