2011

Hjælp til investering i komplekse produkter

23.05.2011

Et ekspertudvalg nedsat af Penge- og Pensionspanelet lancerer i dag en række gode råd til den private investor, der overvejer at investere i komplekse produkter. I rapporten giver de 13 gode anbefalinger om investering i komplekse produkter som for eksempel strukturerede obligationer, kreditobligationer, hedgeforeninger og CFD’er.

Rapporten peger på, at man som privat investor skal sætte sig godt ind i de komplekse produkter, og ikke lade sig lokke af gode salgsargumenter.

”Køb ikke et komplekst produkt bare for at opnå et ekstraordinært højt afkast, men se i stedet på, om det matcher din portefølje. Og undgå at købe komplekse produkter som er uigennemsigtige – omkostningerne er generelt relativt høje,” siger udvalgets formand Peter Løchte Jørgensen, professor i finansiering ved Aarhus Universitet.

Udvalget anbefaler også, at ved komplekse produkter, der markedsføres som fx ”garantiobligationer” eller ”strukturerede obligationer med (hovedstols-)garanti”, så skal den private investor gøre sig klart, at der ikke er nogen garanti for et godt afkast.

”Man kan sagtens tabe penge på strukturerede obligationer med hovedstolsgaranti – selvom det måske ikke fremgår klart ved købet”, siger Peter Løchte Jørgensen.

Rapporten er udarbejdet på anmodning af Penge- og Pensionspanelet, og ekspertudvalget som står bag rapporten er professorerne Peter Løchte Jørgensen, Aarhus Universitet og Carsten Sørensen, CBS og investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen, Sampension.

Kontaktpersoner:

Formand for ekspertudvalget, Peter Løchte Jørgensen.
Direkte tlf.: 89 48 66 91, mobil tlf.: 20 60 35 93.

Formand for Penge- og Pensionspanelet Carsten Tanggaard.
Direkte tlf.: 89 42 15 68, mobil tlf.: 53 63 80 91.

Se pressemeddelelsen i pdf

Læs rapporten her