2010

Billige forsikringer til studerende fagforeningsmedlemmer

16.09.2010

Der kan være mange penge at spare for studerende fagforeningsmedlemmer, der vælger at tegne forsikring gennem deres fagforening frem for at henvende sig direkte til forsikringsselskabet.

Penge- og Pensionspanelet har i en ny undersøgelse sammenlignet priser på ulykkes- og indboforsikringer, som fagforeninger tilbyder til studerende medlemmer. Undersøgelsen er gennemført blandt de forsikringsselskaber, der har indgået en samarbejdsaftale med én eller flere af de 17 største danske fagforeninger.

Prissammenligningen viser, at studerende fagforeningsmedlemmer nogle steder kan spare helt op til 3.000 kr. på den årlige forsikringspræmie, hvis de tegner ulykkes- og indboforsikring gennem deres fagforening frem for at benytte sig af forsikringsselskabets almindelige tilbud på en lignende forsikringspakke.

”For mange studerende som i forvejen har en stram økonomi er det betydelige beløb, der kan spares, og for nogle kan det endda være udslagsgivende for, om forsikring er en fast udgift, som de har råd til, eller som de kan være fristet til at spare væk”, siger Carsten Tanggaard.

Undersøgelsen viser også, at der er stor forskel på priserne i de fagforeningsafhængige forsikringstilbud. Nogle studerende kan således få ulykkes- og indboforsikring for et pænt stykke under 1.000 kr. om året, mens andre må betale mere end 2.000 kr. årligt.

Kontaktperson:

Formand for Penge- og Pensionspanelet, professor Carsten Tanggaard
Direkte tlf.: 89 42 15 68
Mobil tlf.: 41 28 70 91

Se pressemeddelelsen i pdf Se testen af studieforsikringer her