Papirløst samlevende par glemmer at sikre hinanden økonomisk

03.06.2009

Derfor lancerer Penge- og Pensionspanelet nu et nyt modul på sin hjemmeside. Her kan papirløst samlevende teste deres egen situation og få svar på en række grundlæggende spørgsmål om arv, pension og testamente.

”Vores undersøgelser viser, at behovet for information er stort blandt de papirløst samlevende. Mere end halvdelen ved for eksempel ikke, at der er kommet nye arveregler, der betyder at papirløst samlevende har fået bedre muligheder for at arve hinanden,” siger Penge- og Pensionspanelets formand, professor Torben Hansen.

Også par, der for eksempel skal flytte sammen, skal være forældre, eller overvejer at købe ejerbolig, kan ved hjælp af hjemmesiden finde information, der er målrettet den konkrete situation.

Modulet indeholder blandt andet en interaktiv test. Testen fungerer på den måde, at brugerne kan lægge en række oplysninger ind om for eksempel børn, forsikringer og pensionsordning. På den baggrund danner testen et vejledende svar, der indeholder netop de informationer, der er relevante for brugeren – for eksempel om muligheden for udvidet samlivstestamente eller for begunstigelse af samleveren i forsikrings- og pensionsordninger.

Kontaktperson:

Formand for Penge- og Pensionspanelet, professor Torben Hansen

Tlf.nr.: 21 74 83 12 / 38 15 21 00

 

Du kan finde mere information om Penge- og Pensionspanelet under om os.