icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
2017

Snyd ikke dig selv i årsopgørelsen for 2016

12.03.17 af Morten Holm Steinvig

Husk især disse skattefradrag i din forskudsopgørelse for 2016. Der kan være penge at spare.

Husk håndværkerfradraget og servicefradraget – rubrik 460

Du kan få et skattefradrag på op til 12.000 kr. for en håndværkers arbejdsløn. Du kan også få et fradrag på op til 6.000 kr. for forskellige serviceydelser som fx rengøring og havearbejde. På Skat.dk kan du finde en liste over godkendte ydelser, som du kan trække fra i skat. Fradraget skal du selv indberette på TastSelv på Skat.dk. Du skal have betalt for håndværkerens arbejde senest den 28. februar i 2017 for at kunne få håndværkerfradrag for 2016.

 

Husk kørselsfradraget (befordringsfradrag) – rubrik 51

Hvis du pendler mere end 12 km hver vej mellem dit hjem og din arbejdsplads, kan du få et kørselsfradrag, så længe du selv betaler for transporten. Fradraget gælder for alle former for transport og for alle former for lønnet arbejde. Beløbet kan være fortrykt i din selvangivelse for 2016, men du bør alligevel tjekke at kilometertallet og antallet af transportdage er korrekte. Husk at måle ud fra den faktiske kørerute langs vejene. Du kan finde forskellige korttjenester på nettet, som kan hjælpe dig med at udregne det korrekte antal kilometer. Transporten til dit arbejde kan løbe op i overraskende store fradragsbeløb henover et helt år.

 

Husk pengegaver til velgørenhed – rubrik 55

Har du været gavmild i 2016 og doneret penge til skattegodkendte og velgørende foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund, kan du få et skattefradrag. Der er ingen bagatelgrænse for donationerne, men fradraget kan maksimalt være på 15.600 kr. Hvis du har doneret sammen med dit CPR-nummer, burde pengegaverne være fortrykt på din selvangivelse, men tjek en ekstra gang, om det er de rigtige beløb.

 

Husk rejsefradraget – rubrik 53

Hvis du har været på ind- og udlandsrejser i forbindelse med dit arbejde i 2016, kan du trække udgifter til kost, logi og småfornødenheder fra i skat. Du kan kun få rejsefradrag, hvis du ikke også får en skattefri rejsegodtgørelse. Eller sagt på en anden måde, så kan du ikke få rejsefradrag, hvis din arbejdsgiver allerede har betalt for dine rejseudgifter. Hvis du har fået en skattefri rejsegodtgørelse, som er mindre end SKATs satser (det vil sige, at din arbejdsgiver ikke har dækket dine udgifter fuldstændigt), kan du få et fradrag for forskellen mellem din udgift og fradragssatsen. Du skal så selv lægge det ekstra beløb til i rubrik 53. Læs nærmere om reglerne og satserne på Skat.dk under rubrik 53.

 

Ret din forskudsopgørelse for 2017 nu

Når du allerede er logget ind på Skat.dk, bør du også tilrette din forskudsopgørelse for 2017 med nye oplysninger og undgå et muligt skattesmæk næste år. Hvis du fx er steget i løn eller har købt aktier, skal du betale mere i skat, og, og har du optaget nye lån, skal dit forventede rentefradrag ændres. Du kan ligeså godt få skatten ordne nu. Retter du først din forskudsopgørelse senere, kan du komme til at bruge de penge, som du har fået udbetalt for meget, hvis dit fradrag har været for stort. Og så har du færre penge til resten af året.
Dit indlæg

Klik for mere information.