EBA-udtalelse om afklaring pba. COVID-19

EBA har i dag offentliggjort en udtalelse om de tiltag, der anbefales i forhold til banksektoren på baggrund af COVID-19 situationen. Finanstilsynet finder, at udtalelsen fra EBA understøtter den afklaring af spørgsmål i relation til den finansielle regulering, som Finanstilsynet offentliggjorde i sidste uge på baggrund af drøftelser med bl.a. Finans Danmark.

Kontakt

Kommunikationschef

Søren Møller Christensen
+45 33 55 82 99
smc@ftnet.dk

”EBA understreger lige som vi, at der ikke er nogen automatik i forhold til rating, men at udlån skal klassificeres korrekt - også i en tid, hvor tilsynsmyndighederne udviser udstrakt fleksibilitet for at give bankerne størst mulig operationel evne til at understøtte kunder, der kommer i vanskeligheder som følge af COVID-19 situationen,” siger Jesper Berg.

 

Det er usikkert, hvor dyb og langvarig den lavkonjunktur, som COVID-19 medfører, vil blive. Denne usikkerhed kan bankerne lade afspejle i de scenarier, som de opstiller ved beregning af nedskrivninger. Her bør der også tages højde for de hjælpepakker, regeringen har iværksat til at understøtte økonomien.