FT Lab afslutter første testforløb med stærkt fokus på machine learning

FT Lab afslutter første testforløb med stærkt fokus på machine learning. Virksomheden e-nettet har afsluttet det første testforløb i Finanstilsynets FT Lab. Virksomheden har i forløbet arbejdet med en machine learning-model til vurdering af salgspriser på ejerboliger.

Kontakt

Kommunikationschef

Søren Møller Christensen
+45 33 55 82 99
smc@ftnet.dk

Manager, Head of Business Development, e-nettet

Michael Hald Graversen
29 99 07 26
mhg@e-nettet.dk

Der ligger et stort potentiale i anvendelsen af machine learning, og den almindelige vurdering er, at teknologien vil finde bredere anvendelse på tværs af erhvervslivet, herunder også inden for den finansielle sektor. 

 

God ramme for modning af ny teknologi

”Vi har i e-nettet været glade for processen i FT Lab, hvor vi har oplevet stor imødekommenhed og nysgerrighed fra Finanstilsynet. FT Lab har været en god ramme for modningen af en ny teknologi som machine learning,” siger Michael Hald Graversen fra e-nettet, og fortsætter:

 

”Vi har haft en åben og konstruktiv dialog med Finanstilsynet, hvor vi har drøftet muligheder og udfordringer i teknologien og fået en god forståelse for de regulatoriske krav til anvendelse af machine learning. Vi er blevet inspireret til, hvordan man kan dokumentere de resultater, som machine learning leverer”. 

 

God praksis-papir om machine learning

”Vi har gennem testforløbet med e-nettet haft en åben og udbytterig drøftelse om fordele og ulemper ved anvendelse af machine learning i den konkrete case,” siger kontorchef Tobias Thygesen fra Finanstilsynet.

 

”Vi forventer i den nærmeste fremtid at offentliggøre et såkaldt god praksis-papir omkring de regulatoriske aspekter af brugen af machine learning i finansielle virksomheder. Det vil blandt andet bygge på vores erfaringer fra testforløbet med e-nettet,” siger Tobias Thygesen.