Diskussionspapir om transparens og likviditet på markedet for realkreditobligationer

Ny EU-lovgivning indebærer, at Finanstilsynet senere i år skal tage stilling til mulige fritagelser for krav om handelsgennemsigtighed på værdipapirmarkedet, herunder markedet for realkreditobligationer. Finanstilsynet har offentliggjort et diskussionspapir om emnet for at sikre en offentlig debat og et solidt beslutningsgrundlag.

Kontakt

Underdirektør

Anders Balling
33 55 83 64
akb@ftnet.dk

Udgangspunktet for diskussionspapiret er, at Finanstilsynet vil skulle foretage en afvejning mellem modsatrettede hensyn, når det gælder om at finde det optimale niveau for handelsgennemsigtighed.

 

På den ene side har en høj grad af gennemsigtighed positiv effekt på markedet i form af øget likviditet og konkurrence. Kort fortalt kan investorerne bedre og nemmere vurdere de priser, som de bliver tilbudt i markedet. Samtidig styrker det investorernes tillid til, at de handler til de ”rigtige” priser, hvilket kan tiltrække flere investorer og styrke omsætningen.

 

På den anden side kan en høj grad af gennemsigtighed have negative konsekvenser for markedet, særligt fordi det kan mindske likviditeten. Det kan derfor blive vanskeligere for markedsdeltagerne at gennemføre større handler hurtigt og til lave omkostninger og med en beskeden effekt på priserne.

 

Diskussionspapiret danner grundlag for et åbent seminar, der finder sted torsdag 30. marts kl. 12.30-16.30 i Charlottehaven, Hjørringgade 12c, 2100 København Ø.

 

Nærmere oplysninger om program og tilmelding kan findes her.

Læs diskussionspapiret her.

 

Visse af seminarets præsentationer er offentliggjort.