Fritagelser og udsættelser ved før- og efterhandels-gennemsigtighed

Finanstilsynet har efter en offentlig høring truffet beslutning om, hvilke fritagelser og udsættelser der fra 2018 vil gælde for at offentliggøre ordre- og handelsoplysninger.

Kontakt

Underdirektør

Anders Balling
33 55 83 64
akb@ftnet.dk

EU-forordningen om markeder for finansielle instrumenter (MiFIR) gør det muligt for tilsynsmyndighederne at give visse fritagelser og udsættelser i forhold til kravene om at offentliggøre ordre- og handelsoplysninger for andre instrumenter end aktieinstrumenter.

Finanstilsynet har nu offentliggjort et notat om de givne fritagelser og udsættelser. Her fremgår det, at for visse finansielle instrumenter vil det være muligt at fritage visse ordrer for offentliggørelsesforpligtelserne og at udsætte offentliggørelsen af oplysninger om visse handler.

 

En operatør af en markedsplads skal søge Finanstilsynet om godkendelse for at fritage ordrer for offentliggørelseskravene. Finanstilsynet vil behandle ansøgningen ud fra, om kriterierne for de besluttede fritagelser er opfyldt. Godkendelsen er dog først endelig, når Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA) har tilkendegivet, at de formelle krav er opfyldt.

 

Se notatet.

Read the memorandum in English