MiFIR – TRSII

Oplysninger om transaktionsrapporteringssystemet TRSII.

Kontakt

Drift og tekniske henvendelser vedrørende TRSII systemet: Bectrs2@bec.dk


Juridiske henvendelser vedrørende MiFIR: seko4-postkasse@ftnet.dk


Please enter our English site here

 

Værdipapirhandlere, dataindberetningstjenester (ARM) samt markedspladser, der skal foretage transaktionsindberetninger til Finanstilsynet i medfør af MiFIR artikel 26, skal registreres af Finanstilsynet samt oprettes i Finanstilsynets TRS system, herefter kaldet TRSII.

 

På denne side informerer Finanstilsynet om IT-systemet, TRSII, med bl.a. informationer om test, produktion, XML versioner, fejlkoder og status på drift. Vi tilstræber at holde informationerne løbende opdateret.

 

TRSII blev sat i produktion den 3. januar 2018.

 

 

 

 

Produktion
Test
Dokumentation
Produktion

Vigtig information

Drift 

25-01-2021: (LØST 25-01-2021) Finanstilsynets IT leverandør har siden natten til lørdag haft tekniske problemer, hvilket medfører at indberetter ikke kan forbinde til TRSII systemet. Problemet er eskaleret og vi opdaterer hjemmesiden, når problemet er løst. 

Som følge af Storbritanniens(UK) udtræden af EU per 31. december 2020, gennemføres ændringer til ESMAs IT systemer, for at UK fremover betragtes som et tredjepartsland ifølge EU lovgivning. 

Det medfører, at fra 1. januar 2021, vil UK ikke længere sende data til ESMA og EU medlemslandene, og alle IT systemer vil fortsætte for EU27.

En række ændringer skal gennemføres fra den 31. december 2020 af både ESMA og nationale myndigheder, for at klargøre denne overgang, og der kan derfor forventes særlige forhold for indberetning til TRII, FIRDS, TREM, FITRS og DVCAP i en vedligeholdelsesperiode efter den 31. december 2020.

Der skal fortsat foretages indrapportering til Finanstilsynet, og transaktionsrapporterne vil blive valideret imod referencedata fra den 31. december 2020, indtil vi modtager den opdateret fil med referencedata fra ESMA eksklusiv UK instrumenter. 

Finanstilsynets opdatering af IT systemer vil følge planen, som er udarbejdet af ESMA.

21-09-2020: Grundet opdatering af TRS2, kan der forekomme forsinkelser i feedbackfilerne på transaktionsindberetninger i dag. Det forventes at være færdigt i eftermiddag.

24-04-2020: Grundet en opdateringer på systemet, vil TRSII være lukket ned fra tidlig morgen mandag den 4. maj 2020. Der vil fortsat kunne indsendes transaktionsrapporter, som vil blive behandlet fra mandag eftermiddag.

21-02-2020: Grundet en opdateringer på systemet over weekenden, vil TRSII være lukket ned i 24 timer fra kl. 11 lørdag den 22-02-2020. Der vil fortsat kunne indsendes transaktionsrapporter, som vil blive behandlet fra søndag formiddag 

21-06-2019: Grundet opdatering af TRS2, kan der forekomme forsinkelser i feedbackfilerne på transaktionsindberetninger den 24-06-2019.

ESMA opdatering 2019

Den 23. september 2019 gennemføres de annonceret ændringer til transaktionsindberetning under MiFIR. Efter den 20. september 2019, vil det kun være muligt at indberette efter de nye skemaer.

Ændringer vil blive introduceret i testmiljøet den 8. august 2019, og vil være klar til brug den 9. august. Det opfordres til at der testes op imod Finanstilsynet.

De nye XML-skemabeskrivelser, der bruges til rapportering, samt tidsplan for de kommende ændringer findes på ESMAs hjemmeside. Rapporteringsplatformen bliver version 1.1.0.
https://www.esma.europa.eu/policy-rules/mifid-ii-and-mifir/mifir-reporting-instructions


Information

TRSII processerer i løbet af dagen de indkomne transaktions filer. Der vil være perioder, hvor der ikke kan processeres transaktionsfiler grundet servicevindue eller indlæsning af referencedata fra ESMA. På nuværende tidspunkt er TRSII lukket for processering af lokale transaktionsfiler i perioderne kl 00:00-05:00 og kl 08:00-12:00.

Da ESMAs leverance af referencedata fra FIRDS fortsat er ustabil, vil nogle transaktioner i perioder få status received, når de sendes til Finanstilsynet, da referencedataen kan være forsinket. Transaktionerne behandles, så snart vi har modtaget referencedaten fra ESMA, og de vil derefter få status; accepted, pending eller afvist.

ESMA har i deres specifikationer angivet, at hvis feedback filer har både accepterede handler (ACPT) og received handler (RCVD), så gives der ikke informationer til at kunne skelne mellem, hvilke handler der er accepteret, og hvilke der er received. Det samme gælder, hvis man sender samme transaktion både som new og cancel i samme fil, så kan man i feltet OrgnlRcrdId i feedbackfilen ikke se, om der refereres til new eller cancel transaktionen.

I tilfælde af fejl i TRSII, hvor transaktionsrapporter fejlagtigt afvises, er det ikke muligt for Finanstilsynet at genindlæse de korrekte transaktionsrapporter. Det er derfor nødvendigt, at transaktionerne genindsendes, når fejlen er rettet.


Tilmelding til produktion

For at få adgang til produktionsmiljøet bedes følgende udført:

1. Læs vedlagte vejledning
2. Udfyld og send vedlagte blanket til Finanstilsynet
3. Send SSH nøglepar til BEC


Status
    
XML schema version

    Schema in use: https://www.esma.europa.eu/document/annex-2-mifir-transaction-reporting


    Servicevindue

 

Kendte fejl

 • En transaktionsrapport, som tidligere er accepteret, kan efterfølgende ikke både slettes (CANC) og oprettes på ny (NEWT) i samme fil. Hvis man gør det, så accepteres CANC transaktionsrapporten, mens NEWT transaktionsrapporten bliver afvist med fejlkode CON-023. Man er derfor nødt til at indsende CANC og NEWT til samme transaktionsrapport i separate filer.

 • TRSII har i tilfælde med instrumenter, som er rapporteret efter terminering til ESMA, problemer med at validere transaktioner med disse instrumenter korrekt. Man vil opleve, at de bliver pending (CON-411) for efter 7 dage at afvises med CON-412.

Fejl løst den 08-02-2018

 • Transaktioner med handel i underliggende instrumenter, hvor det underliggende instrument er gyldigt og findes i referencedataene, bliver på nuværende tidspunkt fejlagtigt afvist af vores system med fejlen: ”CON-472”.
  I bedes genfremsende de handler, som er blevet afvist med fejlkoden CON-472.

Fejl løst den 23-03-2018 

 • Finanstilsynet har ikke modtaget referencedata fra ESMA siden i fredags den 16-03-2018. Transaktionsrapporter vil derfor ikke blive valideret, før referencedata er modtaget fra ESMA. Det betyder, at indberettere ikke vil modtage feedback filer fra Finanstilsynet, før referencedata er modtaget data fra ESMA.

Fejl løst den 08-05-2018  

 • CON-340: Handler i nogle få valutaer (fx CZK, AZN, PHP) bliver desværre afvist med fejlkode CON-340 (Currency is not valid for the trade date), på trods af at de er gyldige valutaer.

 • CON-351: På nuværende tidspunkt afvises transaktionsrapporter med CFI-kode D***** fejlagtigt, hvis ikke felt 35 er udfyldt, også selvom det er et gældsinstrument, hvor det ikke er nødvendigt at udfylde felt 35 (nettoværdi).
 • CON-552: Transaktionsrapporter, som handles på samme dag som et instrument udløber, bliver fejlagtigt afvist med fejlkode CON-552.

 • Transaktionsrapporter, som har fået midlertidig status PEND eller RCVD, modtager i nogle tilfælde ikke feedback informationer. 

Fejl løst den 30-05-2018

 • Der er blevet identificeret en fejl i den instrumentdata, som Finanstilsynet modtager fra ESMA(FIRDS), hvor instrumenterne i TRSII ikke bliver korrekt opdateret i alle tilfælde, hvor der er foretaget opdatering af instrumentdata. Dette medfører, at der kan forekomme fejl i valideringen af instrumenter i transaktioner med en trading date tilbage i tid. 

 

 

Drift

TRSII er kørende alle dage, undtagen:

Hverdage: 00:00 til 05:00

Weekend og helligdage: 12:00 til 24.00 

 

Vi kan have behov for at lukke systemet ned mellem 05:00 – 24:00 for at udføre service på IT-systemet og i sådanne tilfælde giver vi besked her på hjemmesiden. Vær opmærksom på, at systemet ikke behandler lokale filer i perioden 08:00 til 10:00 på hverdage grundet indlæsning af referencedata fra ESMA.

 

Kontakt og åbningstid

Drift og tekniske henvendelser vedrørende TRSII systemet: Bectrs2@bec.dk

Juridiske henvendelser vedrørende MiFIR: seko4-postkasse@ftnet.dk

Åbningstid:

Hverdage fra 09:00 til 15:00


Opgraderings annoncering

TRSII opdateres den 02-12-2018

Test

Vigtig information

Drift

Normal drift.

ESMA opdatering 2019

Den 23. september 2019 gennemføres de annonceret ændringer til transaktionsindberetning under MiFIR. Efter ændringerne er gennemført, vil det kun være muligt at indberette efter de nye skemaer.

Ændringer vil blive introduceret i testmiljøet den 8. august 2019, og vil være klar til brug den 9. august. Det opfordres til at der testes op imod Finanstilsynet.

De nye XML-skemabeskrivelser, der bruges til rapportering, findes på ESMAs hjemmeside. Rapporteringsplatformen bliver version 1.1.0.
https://www.esma.europa.eu/policy-rules/mifid-ii-and-mifir/mifir-reporting-instructions

 

Tilmelding til test

For deltagelse i testen bedes følgende udført:
1. Læs vedlagte vejledning
2. Udfyld og send vedlagte blanket til Finanstilsynet
3. Send SSH nøglepar til BEC

Status
XML schema version

Schema in use: https://www.esma.europa.eu/document/annex-2-mifir-transaction-reporting

Test cases

Følgende test cases bedes gennemført under testen:

  Gennemfør vedlagte test cases

   

  Kendte fejl 

   

   

  Drift

  De to testmiljøer Test 1 og Test 2 er tilgængelige hele døgnet, men da de løbende bliver opdateret, kan der forekomme perioder, hvor de ikke er tilgængelige. Hvis de går ned uden for normal åbningstid, startes de først op igen i åbningstiden. Der ydes ikke support på testmiljøerne uden for åbningstiden.  

  Kontakt og åbningstid        

  Kontakt på e-mail adresse

  Drift og tekniske henvendelser vedrørende TRSII systemet: Bectrs2@bec.dk 
  Juridiske henvendelser vedrørende MiFIR: seko4-postkasse@ftnet.dk 

   

   

  Åbningstid

  Hverdage fra 09:00 til 15:00

  Opgraderings annoncering

   

  Dokumentation

  Materiale fra informationsmøder

  Informationsmøde 10-05-17 

  Informationsmøde 01-12-16


  Finanstilsynet

  Funktionel information

  Feedback filer 

  FF files (first feedback file on report file):
  < BizMsgIdr> will follow the following schema:  <SEIC>_<ORI><YYMMDD><RFSEQ><FFSEQ>
  Example: Feedback file name: FF_TR_353800XVAQXELVCPC871_01_20170407_0092_01.ZIP
  < BizMsgIdr>: 353800XVAQXELVCPC871_01170407009201
  FD files (feedback on transaction reports that have not previously been accepted or rejected and the FD-files are therefore not specific to a single TR file hence its own sequence numbering):
  < BizMsgIdr> will follow the following schema:  <SEIC>_<ORI><YYMMDD><FDSEQ>
  Example: Feedback file name: FD_TR_353800XVAQXELVCPC871_01_20170407_0136.ZIP
  < BizMsgIdr>: 353800XVAQXELVCPC871_01201704070136

  FD files:
  < MsgRptIdr> will follow the schema: <SEIC>_<ORI><YYYYMMDD><RFSEQ>
  Example: Report file name: TR_353800XVAQXELVCPC871_01_20170407_0136.ZIP
  < MsgRptIdr>: 353800XVAQXELVCPC871_011704070136

  Transaction identification in feedback files is a concatenation of EE LEI and the Transaction reference number.

  Nationale fejlkoder

  Information om nationale fejlkode fra TRSII, hvor AA er landekoden i det pågældende land.
  Danmark har landekode "DK"

  Control

  Error code

  Error message

  Explanation and corrective action

  Filee name syntax1

  AAX-001

  The file name has an illegal syntax.

  Correct the filename so that it complies to the file name convention.

  Invalid date

  AAX-002

  The date does not exist or is in the future.

  Correct the date.

  Duplicate

  AAX-003

  The file has already been submitted.

  The duplicate file is ignored. If the file comprises new transaction reports, include them in a report file with a different sequence number.

  File extension

  AAX-004

  The file has an illegal extension.

  Correct the filename so that it complies to the file name convention.

  File size

  AAX-005

  The file is larger than the allowed [x] MB.

  Split the report file into two or more report files.

  Signature

  AAX-006

  The signature is not recognised as a valid signature.

  Check and correct the signature of the file. The signing key might be outdated or unknown to us. Also make sure the correct signature algorithm has been used.

  Signer

  AAX-007

  The file has an unknown signer.

  The signer is unknown to us. Check and correct the signature of the file.

  Decryption

  AAX-008

  The file can’t be decrypted.

  Ensure that the file is properly encrypted. Check the encryption keys you are using or your encryption program. The encryption key might be outdated or unknown to us. Also make sure the correct hashing algorithm has been used

  Decompression

  AAX-009

  The file can’t be decompressed.

  Check that the compression comply to the allowed compression method

  Signing

  AAX-010

  The file is not properly signed.

  Ensure that the file is properly signed. Check the keys you are using. The key might be outdated or unknown to us.

  SEIC

  AAX-011

  The SEIC is invalid.

  Correct the SEIC in the file so that it is a valid legal entity identifier as defined in ISO 17442.

  Recipient country

  AAX-013

  The recipient country, specified in the header, is incorrect Ensure that the recipient is the country code of the country of the CA to which the file is submitted

  Report file name

  AAX-014

  The report file name is incorrect.

  Correct the name of the compressed report file so that it matches the name of the archive file and has the proper extension.

  One report file per archive

  AAX-015

  The archive file does not contain only one report file

  Correct the contents of the archive file so that it contains only one report file.

  Reporter allowed

  AAX-016

  The Submitting Entity is not authorised to report on behalf of the Executing Entity.

  Ensure that it has been registered by the Executing Entity or the FSA that the Submitting Entity is authorised to report on behalf of the Executing Entity.

  SEIC AAX-017 The SEIC is incorrect Correct the SEIC so that it is the LEI of the Submitting entity
  Submitting Entity in BAH AAX-018 The Submitting entity, specified in the header, is incorrect Ensure that the Submitting Entity in the header, is the LEI of the Submitting Entity that submitted the file
  Submitting Entity in report AAX-019 The Submitting Entity, specified in the report, is not the one that submitted the file Ensure that the Submitting Entity Identification code in the report, is the LEI of the Submitting Entity that submitted the file

  ESMA

  Link til ESMA’s hjemmeside