Pressemeddelelser

308 resultater

 • Fortolkning af forbud mod provisionsbetalinger
  Emne:
  2017, Pressemeddelelser
  Finanstilsynet har udsendt en fortolkning af forbuddet mod, at banker modtager provisionsbetalinger fra investeringsforeninger i forbindelse med porteføljeplejeaftaler. Hensigten med fortolkningen er at vejlede den finansielle branche på forhånd, inden reglerne træder i kraft 1. juli 2017. Forbuddet mod provisionsbetalinger er en konsekvens af EU’s MiFID II-direktiv.
 • Diskussionspapir om afviklingsstrategier og NEP-krav for mindre og mellemstore pengeinstitutter
  Emne:
  2017, Pressemeddelelser
  Finanstilsynet har offentliggjort et diskussionspapir om de foreløbige overvejelser om principper for afvikling af og krav til nedskrivningsegnede passiver (NEP-krav) for mindre og mellemstore pengeinstitutter. Finansiel Stabilitet er i forbindelse med udarbejdelsen af papiret blevet hørt og har bidraget til diskussionspapiret.
 • Øget konkurrence om private banking-kunder
  Emne:
  2017, Pressemeddelelser
  Konkurrencen om de såkaldte private banking-kunder er intensiveret blandt de mindre og mellemstore pengeinstitutter. Det viser en ny undersøgelse fra Finanstilsynet. Selvom Finanstilsynet aktuelt vurderer kreditrisikoen som lav, skal institutterne sikre betryggende kreditstandarder.
 • Foreløbige principper for afviklingsplaner og NEP-krav for systemiske pengeinstitutter
  Emne:
  2017, Pressemeddelelser
  Finanstilsynet har offentliggjort principperne for afviklingsplaner og krav til nedskrivningsegnede passiver (NEP-krav) for systemisk vigtige pengeinstitutter (SIFI’er). Finansiel Stabilitet er blevet hørt og har bidraget i forbindelse med udarbejdelsen af principperne.
 • Udpegning af Nordea Kredit Realkreditaktieselskab som SIFI i Danmark
  Emne:
  Pressemeddelelser
  Finanstilsynet har udpeget Nordea Kredit Realkreditaktieselskab som systemisk vigtigt institut (SIFI) i Danmark. De øvrige danske SIFI-institutter er Danske Bank A/S, Nykredit Realkredit A/S, Jyske Bank A/S, Sydbank A/S og DLR Kredit A/S.
 • Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet: Nordea Bank Danmark omdannes til filial
  Emne:
  2016, Pressemeddelelser
  Erhvervsminister Brian Mikkelsen har godkendt, at Nordea Bank Danmark omdannes fra et datterselskab til en filial fra 1. januar 2017.
 • Fokus på teknologi og nye forretningsmodeller i forsikring og pension
  Emne:
  2016, Pressemeddelelser
  Alle landets forsikrings- og pensionsselskaber skal redegøre for deres strategi i forhold til den teknologiske udvikling og konsekvenserne for forretningsmodellen. Det fremgår af Finanstilsynets årlige, såkaldte ”julebrev”.
 • Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet: Løsning på plads for forsikringskunder i Husejernes Forsikring
  Emne:
  2016, Pressemeddelelser
  Erhvervsminister Brian Mikkelsen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier og Forsikring & Pension indgået aftaler om, at danske kunder, der via Husejernes Forsikring har tegnet forsikring i det konkursramte lichtensteinske selskab Gable Insurance, kan få dækket aktuelle skader og blive forsikret fremadrettet.
 • Jesper Bergs plancher ved paneldebat om ejendomsmarkedet
  Emne:
  Pressemeddelelser, 2016, Taler og artikler, Taler
  Plancher fra Systemiske Risikoråds konference.
 • Redegørelse om Max Bank
  Emne:
  2016, Pressemeddelelser
  Max Bank øgede i årene op til finanskrisen sin eksponering mod ejendomsbranchen. Banken var derfor særlig udsat, da ejendomssektoren oplevede store prisfald i perioden fra 2008 og frem til banken blev overdraget til Finansiel Stabilitet i 2011. Det fremgår af Finanstilsynets redegørelse om banken.
 • Opdatering om Gable Insurance
  Emne:
  Pressemeddelelser, 2016
  Administratoren for Gable Insurance i Lichtenstein har nu anbefalet, at selskabet bliver afviklet. Selskabet, der er i økonomiske problemer, har solgt bl.a. ejerskifteforsikringer i Danmark gennem Husejernes Forsikringsagentur. De konkrete økonomiske konsekvenser for forsikringskunder er på nuværende tidspunkt uafklarede. Kunder med aktuelle skader opfordres fortsat til at dokumentere skaderne så godt som muligt og anmelde dem til Husejernes Forsikringsagentur.
 • Jesper Bergs indlæg på Nykredits kapitalmarkedsdag 2016
  Emne:
  2015, Pressemeddelelser, Realkreditinstitutter, Pengeinstitutter, Pensionskasse, Taler og artikler
  Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, talte onsdag den 16. november på Nykredits kapitalmarkedsdag om en række aktuelle emner i relation til den danske finansielle sektor.
 • Presseinvitation: Konference om fit & proper-reglerne i gode tider
  Emne:
  2016, Pressemeddelelser
  I økonomiske opgangstider bliver optimismen større. Derfor er det særligt vigtigt at sikre, at de finansielle virksomheder ledes af kompetente ledere med kritisk sans. Hvordan sikrer man dette i praksis? Det er temaet for Finanstilsynets konference 8. november 2016.
 • Gable Insurance under administration i Lichtenstein
  Emne:
  Pressemeddelelser, 2016
  Forsikringsselskabet Gable Insurance er taget under administration af myndighederne i Lichtenstein. Det kan påvirke danske kunder, der har købt bl.a. ejerskifteforsikringer gennem Husejernes Forsikringsagentur.
 • Undersøgelse af realkreditinstitutters oplysning om kursskæring
  Emne:
  Pressemeddelelser, 2016
  Finanstilsynet har på anbefaling fra en arbejdsgruppe under Erhvervs- og Vækstministeriet gennemført en undersøgelse af, hvordan realkreditinstitutterne oplyser om kursskæring til private kunder. Undersøgelsen viser, at realkreditinstitutterne ikke oplyser om kursskæring i alle relevante sammenhænge.
 • Temainspektioner i storbanker bekræfter hård konkurrence om boliglån
  Emne:
  2016, Pengeinstitutter, Pressemeddelelser
  De senere års udvikling på boligmarkederne i København og Aarhus har medført en hård konkurrence mellem pengeinstitutterne om at yde lån til købere af huse og lejligheder i vækstområderne. Det bliver bekræftet af temainspektioner i de største banker i Danmark.
 • Troels Lund udpeger ny formand for Finanstilsynet
  Emne:
  2016, Pressemeddelelser
  Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag udpeget en ny formand for Finanstilsynets bestyrelse Det bliver tidligere økonomidirektør i Danske Bank og lektor på CBS Henrik Ramlau-Hansen.
 • Jesper Berg valgt til styrelsesrådet for EU’s bankmyndighed (EBA)
  Emne:
  Pressemeddelelser, 2016
  Finanstilsynets direktør Jesper Berg er blevet valgt som et af de seks medlemmer i styrelsesrådet for European Banking Authority (EBA).